Hovedinnhold
Kløverbakeriet banner

Kløverbakeriet

I Bunnpris har vi tilegnet vårt helt egne bakeri for å besørge en varig varetilgang på et bredt utvalg kvalitetsbrød som leveres over hele landet. Kløverbakeriet strekker sine røtter tilbake over 100 år, og er blitt en av de beste i klassen innen håndverksfaget.

Bakst til Trøndelag og hele landet

Hver eneste morgen leverer Kløverbakeriet ferske brød, rundstykker, hvetebakst og snackprodukter til Bunnprisbutikkene i Trøndelag. I tillegg produserer de butikkstekte brød og fryste produkter for Bunnpris nasjonalt.

Les mer om våre butikkstekte brød her.

 

baker hos kløverbakeriet

 

Strenge krav til produksjonen

Vi følger de høyeste kvalitetskrav basert på norske og internasjonale baketradisjoner. Våre steinovnsbakte produkter er langtidshevede, og bakt på vår egen surdeig. Kløverbakeriet produserer både håndverksmessig og industrielt, for å sikre deg bakervarer av beste kvalitet.

 

Kvalitetsutvikling av brød

 

Våre produksjonslokaler

Kløverbakeriet eier egne lokaler på Flatåsen i Trondheim. Bakeriet ønsker å ha en høy andel fagarbeidere, og legger til rette for etterutdanning og kompetanseheving for alle medarbeidere. Kløverbakeriet er en godkjent lærebedrift. Her finner du en moderne maskinpark, tidsmessige lokaler og store utvidelsesmuligheter.

 

produksjonslokaler

Tall og fakta

Hvert år foredler Kløverbakeriet ca. 1,5 millioner kg melprodukter til bakervarer. Årlig omsetning er ca. 45 millioner kroner. Kløverbakeriet er 100 % eid av I. K. Lykke AS.

 

Baker bærer deig

 

Eget bakeri med lang fartstid

 

I 1885 etablerte Wilhelm Hoff et bakeri i Olav Tryggvasons gate i Trondheim. Denne virksomheten etablerte flere utsalg i Trondheim, og Wilh. Hoff bakeri og konditori var kjent for sine gode baker- og konditorvarer. Bestselgeren var fyrstekake, som de til og med eksporterte til norske butikker i Amerika.

 

Flere generasjoner Hoff overtok etter tur bedriften. Rundt 1972 flyttet daværende eier Thorleif Hoff bedriften ut av Trondheim sentrum, og inn i tidsmessige lokaler og ny maskinpark på Flatåsen, ved en av de nye drabantbyene i Trondheim. Lokalene ble overtatt av Rosenborg Bakeri og Bunnpris-gründer Trond Lykke i partnerskap i 1999, og Trønderbakeriet ble etablert. Bedriften spesialiserte seg da på brød og bakervarer til Bunnprisbutikker i Trøndelag.

 

Interiør hos Wilh. Hoff
bakeri og konditori

Historisk bilde: Interiør hos Wilh. Hoff bakeri og konditori. Foto: Schrøder / Sverresborg Trøndelag Folkemuseum

 

I 2004 ble Trønderbakeriet heleid av Lykke-familien, og arealet ble doblet for å møte etterspørselen til Bunnprisbutikkene i regionen. I 2010 ble det besluttet at bedriftens navn skulle endres til Kløverbakeriet, da også leveranser til Bunnpris utenfor Trøndelags grenser ble en del av bakeriets naturlige vekst. Det ble foretatt store investeringer i maskinparken i 2012-2013, og bakeriet fremstår i dag som et moderne og tidsriktig bakeri med gode håndverkstradisjoner.

 

Trond Lykke bak disken i museet på hovedkontoret.

Trond Lykke, tidl. Daglig leder Lykkegården AS, Trond bak disken i museet på hovedkontoret. Foto: Charlotte Støle