Urtekylling med selleriremulade og småpoteter
Ingredienser
1-2 pk kylling
Frisk eller tørket salvie eller rosmarin
2 skiver røkt skinke delt i to
400 g småpoteter
Selleriremulade:
1 1/2 dl créme fraîche
1 toppet ts fransk sennep
Sitronsaft
Salt og pepper
150 g selleri, renset og strimlet på langs
Slik gjør du
Kok poteter i saltet vann med skallet på til de er møre, ca. 15 min. Hell av vannet og sett til side.
Del kjøttet i fire deler på langs. Fest salvie/rosmarin og skinkebit på kyllingstykket med en liten trepinne.
Brun kyllingstykkene i en stekepanne med litt olje eller smør, og stek ferdig på middels varme, ca. 10 min.
Bland sammen créme fraîche og sennep, smak til med sitronsaft, salt og pepper. Vend inn selleristrimler i remuladen.
Stek småpotetene i smør eller olje til de har fått litt skorpe, ca. 5 min. Krydre med salt og pepper. Server til selleriremulade og kylling.