Hovedinnhold
Image
Stekt torsk med bacon og gulrotstuing

Stekt torsk med bacon og gulrotstuing

Klokke ikon Ca. 20 minutter
Kniv og gaffel ikon 2 personer

Ingredienser

1 pakke torskeloins, opptint

1 pakke Kløver baconterninger

4 gulrøtter, i skiver

2 ss meierismør

3 ss hvetemel

3 dl H-melk

Slik gjør du

Surr baconterningene i en stekepanne til de blir brune. Kok gulrotskivene nesten møre i litt lettsaltet vann. Ta vare på kokevannet. Smelt smør i en gryte, og rør inn melet. Spe med melken – la koke opp mellom hver gang. La koke forsiktig i noen minutter. Rør ofte. Ha i gulrotskivene. 

 

Spe med litt kokevann dersom sausen er for tykk. Ta ut baconet av pannen, og hold det varmt. Stek torsken i baconfettet på middels varme i noen få minutter på hver side, til den begynner å flake seg.

 

Server med kokte poteter.

 

TIPS!

Dersom du bare har lettmelk tilgjengelig, kan du bytte ut 1 dl av melken med matfløte for å få en fyldig saus.