Image
Stekt laks med tomat, potet og blomkålsalat og kaperssmør
Ca. 20 minutter
2 personer
Ingredienser
2 stykk laksefilet
6 poteter
½ blomkål
½ pakke cherrytomat
150 g smør
4 ss kapers
2 sjalottløk
Salt
½ sitron
Olivenolje
Slik gjør du
Sett poteter på kok i saltet vann og trekk dem til de er møre.
Mens potetene koker, kuttes blomkålen i små buketter og cherrytomatene deles i fire båter.
Når potetene er møre deles de i skiver og blandes opp med blomkål, cherrytomat, saft av ¼ sitron, 1 ss olivenolje og 1 ts salt.
Brun smør nøttebrunt og i mellomtiden skjæres sjalottløk i skiver. Når smøret er brunet tilsettes sjalottløk, kapers og saften fra siste del av sitronen.
Krydre laksen med salt og pepper og stek deretter på begge sider i 3-4 minutter.