Hovedinnhold
Image
Shakshuka Tine revet ost og Cottage cheese

Shakshuka med TINE® revet ost og Cottage Cheese

Klokke ikon 30 minuter
Kniv og gaffel ikon 4 personer

Ingredienser

200 g TINE Ekte revet ost

3 ss TINE cottage cheese

1 løk

1 paprika

1 /2 squash – eller andre grønnsaker

1 chili

3 hvitløksfedd

1 ts spisskummin

2 ts paprikapulver

3 tomater

1 boks hakkede hermetiske tomater

4 egg

1 ts sukker

1 neve urter - mynte,bladpersille, koriander

Salt og pepper

Olivenolje

 

Alternativt: Godt brød/pitabrød og hummus

Slik gjør du

Skjær løk og paprika i tynne båter. Rasp squash grovt og press ut fukten av den med litt kjøkkenpapir. Finhakk hvitløk og chili.

Varm olje i en stekepanne og ha i grønnsakene sammen med krydderet. Fres alt på middels varme under jevnlig omrøring.

 

Tilsett tomater fra boks og ferske i terninger. Ha over salt og pepper og litt sukker.

La dette putre i ca 15 min til alt er en tykk kompott.

 

Lag små fordypninger og knekk i eggene, og revet ost. Legg på lokk og la eggene «sette seg» og osten smelte inn.

 

Dryss over cottagecheese og hakkede urter ved servering.

 

Lages enten i porsjonsform eller i en stor panne.

 

Serveringstips: 

 

Godt med tørket chiliflakes – eller ekstra chilisaus hvis du ønsker litt kick i retten. Et godt brød eller pita sammen med hummus er også deilig til denne retten!

 

 

©Oppskrift og bilde TINE®