Shakshuka med TINE® revet ost og Cottage Cheese
Ingredienser
200 g TINE Ekte revet ost
3 ss TINE cottage cheese
1 løk
1 paprika
1 /2 squash – eller andre grønnsaker
1 chili
3 hvitløksfedd
1 ts spisskummin
2 ts paprikapulver
3 tomater
1 boks hakkede hermetiske tomater
4 egg
1 ts sukker
1 neve urter - mynte,bladpersille, koriander
Olivenolje
Alternativt: Godt brød/pitabrød og hummus
Slik gjør du
Skjær løk og paprika i tynne båter. Rasp squash grovt og press ut fukten av den med litt kjøkkenpapir. Finhakk hvitløk og chili.
Varm olje i en stekepanne og ha i grønnsakene sammen med krydderet. Fres alt på middels varme under jevnlig omrøring.
Tilsett tomater fra boks og ferske i terninger. Ha over salt og pepper og litt sukker.
La dette putre i ca 15 min til alt er en tykk kompott.
Lag små fordypninger og knekk i eggene, og revet ost. Legg på lokk og la eggene «sette seg» og osten smelte inn.
Dryss over cottagecheese og hakkede urter ved servering.
Lages enten i porsjonsform eller i en stor panne.
©Oppskrift og bilde TINE®