Image
Riskrem med kirsebærsaus
Ingredienser
For 6 personer
Riskrem:
500 g kald risengrynsgrøt
3 dl kremfløte
3 ss sukker
Frøene fra 1 vaniljestang
Kirsebærsaus:
2 bokser (à 400 g) hermetiserte kirsebær i lake
1 hel kanelstang
4–5 hele nellik
2 hele stjerneanis
1–2 ss potetmel
2 ss vann
Slik gjør du
Riskrem:
Stivpisk fløte med sukker og vaniljefrø. Vend inn grøten til den er godt fordelt.
Kirsebærsaus:
Ha kirsebær med lake i en gryte. Tilsett kanel, nellik og stjerneanis, kok opp og la småkoke noen minutter.
Rør ut potetmel i litt vann og spe i en tynn stråle under omrøring til en ikke for tykk saus. Den vil tykne litt når den avkjøles.
Avkjøl og server til riskremen.