Reneés sweet & salty isdessert
Ingredienser
• Vaniljeis
• Saltstenger
• Karamellsaus (prøv min oppskrift!)
Slik gjør du
1. La isen stå fremme i et kvarters tid så den er enkel å ta ut med skje.
2. Lag en liten haug med iskuler (de trenger ikke være runde) og bruk en slikkepott til å røre inn en neve knuste saltsetenger.
3. Hell over godt med karamellsaus og pynt med store og små biter av saltstenger.
TIPS!
Lag din egen smørkaramell, den mest syndige dessertsausen som fins. Smelt 150 g sukker i en kjele med tykk bunn. Pisk inn 3 dl kokende fløte og reduser i noen minutter før du pisker inn 100 g meierismør i terninger og lar det avkjøle.
Karamellsausen kan oppbevares lenge i kjøleskap, men forsvinner sannsynligvis ganske fort.
Serveres temperert. Lag en enkel sprøytepose av en frysepose som du klipper en liten bit av et hjørne.