Hovedinnhold
Image
Pølsegrateng

Pølsegrateng

Klokke ikon 20 minutter
Kniv og gaffel ikon 4 personer

Ingredienser

1 pakke grillpølser

300 gram penne

200 gram revet ost

2 dl fløte

1 boks hakkede tomater

3 ts tomatpuré

0,5 dl vann

1 løk

3 gulrøtter

Persille og oregano

5 lyse knekkebrød

Slik gjør du

Kok opp vann med litt salt. Ha i makaronien, den skal koke akkurat litt mindre enn koketiden som er anvist på pakken. Står det 7-9 minutter, koker du i 7 minutter.

 

Skrell gulrøttene og skjær dem i små biter. Skjær løken i terning. Stek grønnsakene i litt olje, til de blir banke. 

 

Tilsett tomatpuré og stek den litt sammen med grønnsakene for å få ut den rå smaken.

 

Tilsett de hakkede tomatene, og litt vann. La det koke til grønnsakene er møre.

 

Bland fløten i sausen, før du kutter pølsene i skiver og har dem oppi. Topp med oregano og fersk persille.

 

Sil vannet av pastaen.

 

Ha pasta nederst i en ildfast form. Ha på et lag med revet ost, deretter et godt lag med pølseblandingen. Topp det hele med revet ost og knuste knekkebrød for litt krønsj!

 

Inn i ovnen på 200 grader, rundt 7-8 minutter.