

Pølsegrateng
Ingredienser
1 pakke grillpølser
300 gram penne
200 gram revet ost
2 dl fløte
1 boks hakkede tomater
3 ts tomatpuré
0,5 dl vann
1 løk
3 gulrøtter
Persille og oregano
5 lyse knekkebrød
Slik gjør du
Kok opp vann med litt salt. Ha i makaronien, den skal koke akkurat litt mindre enn koketiden som er anvist på pakken. Står det 7-9 minutter, koker du i 7 minutter.
Skrell gulrøttene og skjær dem i små biter. Skjær løken i terning. Stek grønnsakene i litt olje, til de blir banke.
Tilsett tomatpuré og stek den litt sammen med grønnsakene for å få ut den rå smaken.
Tilsett de hakkede tomatene, og litt vann. La det koke til grønnsakene er møre.
Bland fløten i sausen, før du kutter pølsene i skiver og har dem oppi. Topp med oregano og fersk persille.
Sil vannet av pastaen.
Ha pasta nederst i en ildfast form. Ha på et lag med revet ost, deretter et godt lag med pølseblandingen. Topp det hele med revet ost og knuste knekkebrød for litt krønsj!
Inn i ovnen på 200 grader, rundt 7-8 minutter.