Image
Pinnekjøtt med kålrotstappe
Ingredienser
For 6 personer
Pinnekjøtt:
Ca. 2,5 kg pinnekjøtt
Vann
Bjørkepinner
Kålrotstappe:
1,5 kg kålrot
3 gulrøtter
2 dl fløte
100 g smør
Salt og pepper
Slik gjør du
Pinnekjøtt:
Vann ut pinnekjøttet i 1-2 døgn, skift vann et par ganger underveis.
Legg bjørkepinner eller en rist nederst i en stor gryte og pinnekjøttet på toppen. Tilsett nok vann til at det akkurat når kjøttet.
Damp pinnekjøttet under lokk i ca. 3 timer eller til kjøttet slipper beinet.
Reduser litt av kraften og server med kålrotstappe og kokte poteter til rykende varmt pinnekjøtt.
Kålrotstappe:
Skrell og skjær grønnsakene i biter. Kok dem møre i vann.
Hell av vannet, tilsett fløte og smør, og mos med en stapper. Smak til med salt og pepper.