Ovnsbakt laks med parmesan og asparges
Ingredienser
1 pk laksefilet
50 g parmesan, høvlet
1/2 potte kruspersille, finhakket
Olivenolje
1 bunt asparges
3 ss pistasjnøtter, grovhakket
Ruccola
Presset sitron
Slik gjør du
Forvarm ovnen til 200 grader. Smuldre opp den høvlede parmesanen i en liten skål, og rør inn persille, 2 ts olivenolje, og litt salt og pepper.
Fordel blandingen på laksestykkene, og legg dem over på et ovnsbrett kledd med bakepapir. (Laksefiletene kan også pakkes inn i aluminiumsfolie hver for seg, og legges på grillen. De blir ferdige på 10-12 minutter.)
Fjern den nederste delen av stilken på aspargesen, og legg dem på ovnsbrettet med laksen. Drypp over litt olivenolje, og strø over salt. Sett i ovnen, og stek til laksen og aspargesen er knapt mør, det tar 10-12 minutter.
Strø ruccola og pistasjnøtter over aspargesen, og press over lit sitron. Server den ovnsbakte laksen med kokte Amandinepoteter.