

Nakkekoteletter med colaglaze, maiskolbe og grillet minipotet
Ingredienser
Coca-cola glaze
2 bokser Coca-cola med sukker
2 ss smør
1 nellik
1 kanelstang
1 stjerneanis
En liten bit fersk ingefær
2 ss brunt sukker
Salt
Pepper
Sitron
Nakkekoteletter med colaglaze, maiskolbe og grillet minipotet
4 store nakkekoteletter
4 ss hjemmelaget Coca-cola glaze
4 maiskolber
2 røde chili
1 pakke bladpersille
600 gram små poteter
50 gram smør
2 fedd hvitløk
Salt og pepper
Slik gjør du
Coca-cola glaze
Smelt brunt sukker i en kjele og tilsett coca-cola med sukker.
Tilsett nellik, kanel og stjerneanis. Kok det til en redusert saus.
Tilsett brunet smør og rør det godt sammen.
NB! Det er veldig viktig at du bruker cola med sukker, det vil ikke funke med cola uten sukker.
Nakkekoteletter med colaglaze, maiskolbe og grillet minipotet
Gni kotelettene godt inn med salt og pepper, og grill tre minutter på hver side på høy varme.
La kotelettene ligge på svak varme i cirka 10 minutter til de er saftige og møre.
Pensle med coca-cola glaze de siste minuttene.
Finkutt hvitløk og bland med smør.
Grill maiskolbene på høy varme mens du pensler med hvitløksmøret. Legg på skivet rød chili de siste minuttene.
Del potet i to og kok 15 minutter i saltet vann, grill de i 5 minutter med snittflaten ned.
Server gjerne med en god BBQ-saus og en deilig salat.