Hovedinnhold
Image
Marinert grillribbe i sesambrød med salat, bacon, grillet vannmelon, syltede grønnsaker og sennepsdressing

Marinert grillribbe i sesambrød med salat, bacon, grillet vannmelon, syltede grønnsaker og sennepsdressing

Ingredienser

Syltede grønnsaker

¼ blomkål
¼ brokkoli
½ rødløk
1 gulrot
2 dl vann
2 dl sukker
2 ss eddik 7 % eller epleeddik

 

Sennepsdressing

1 del majones
1 del rømme
1 del fin sennep
Salt

 

Grillribbe, vannmelon
og bacon

Grillribbe
Hamburgerbrød
Salat
Salt
Bacon
Vannmelon

Slik gjør du

Syltede grønnsaker

Start med å kutte brokkoli og blomkål i små buketter. Kutt rødløk i tynne skiver og bruk en mandolin eller potetskreller til å lage tynne skiver av gulrot.

 

Kok opp vann, eddik og sukker.

Når dette koker slår du syltelaken over grønnsakene.

 

De syltede grønnsakene kan spises med én gang, men blir ekstra gode om de får stå i kjøleskapet i 24 timer før servering.

 

 

Sennepsdressing

 

Bland alt og smak til med salt.

 

 

Grillribbe, vannmelon og bacon

 

Mens grillen varmes opp skiver du vannmelon i ca. 2 cm tykke skiver.

 

Grill grillribben godt i ca. 5 minutter på begge sidene. Grill bacon til det er sprøtt og grill vannmelon på én side til den er godt karamellisert.

 

Legg alt lagvis i et grillet hamburgerbrød. Rekkefølgen har ingenting å si – det blir godt uansett!