Lammelår med ratatouille
Ingredienser
Til 4-6 personer
1 lammelår på 2-3 kg
4 fedd hvitløk
1 neve rosmarinblader
salt og pepper
smør og olje til steking
Ratatouille:
4 tomater
1 aubergine
1 squash
1 paprika
1 løk
2 fedd hvitløk
1 dl god olivenolje
2 dl vann
friske urter etter smak
salt og pepper
Slik gjør du
Rens og del grønnsakene i grove biter, finhakk hvitløk, legg urter og grønnsaker i en ildfast form. Krydre med salt og pepper og ha olivenolje og vann i formen. Stek under folie ved 180 °C i cirka 1 time.
Grovhakk rosmarin. Støt hvitløk, salt og pepper i en morter, og bland med rosmarinen. Smør 2/3 deler av blandingen på innsiden av låret og surr låret med hyssing, gni resten utenpå steiken. Brun steiken i smør og olje i en stekepanne, ha den over i en ildfast form, stikk i et steketermometer og hell over stekefettet. Senk ovnstemperaturen til 120 °C. Ta av folien på grønnsakene, sett steiken, sett inn steiken og stek til kjøttet har en kjernetemperaturen er 65 °C, cirka 1 time. La hvile under folie i 20-30 minutter.
Server gjerne lammelår og ratatouille med og sjysaus og focaccia.