Hovedinnhold
Image
Laks med urter og sitronpoteter

Laks med urter og sitronpoteter

Klokke ikon Ca. 25 minutter
Kniv og gaffel ikon 2 personer

Ingredienser

1 pakke laks
2–3 ss strøkavring
½ fedd hvitløk
1 ts frisk estragon
1 ts frisk timian
1 ts frisk persille
1 ss smeltet smør
Salt

4–6 små poteter
1 liten avokado
1 ss frisk dill
Skall fra ½ sitron
Saften fra ½ sitron
75 g soltørkede tomater
2 ss olivenolje
Salt og pepper

Slik gjør du

Sett ovnen på 200 grader.

Ha potetene i en gryte med lettsaltet vann og kok til de er møre, ca. 15 minutter.

Dryss salt over laksen på begge sider. Smør en ildfast form med olje og legg i laksen.

Smelt smøret. Press/finhakk hvitløk, finhakk de friske urtene og bland urter og hvitløk sammen med smør og strøkavring. Fordel blandingen på toppen av laksestykkene og stek de i ovnen i ca. 12 minutter.

Finhakk dill, rasp sitronskallet og bland sammen med sitronsaft, olivenolje, salt og pepper.

Skjær soltørkede tomater i tynne strimler og avokado i terninger.

Når potetene er ferdigkokte deler du de i to og vender de inn sammen med soltørkede tomater og avokado i sitronblandingen.