Laks med urter og sitronpoteter
Ingredienser
1 pakke laks
2–3 ss strøkavring
½ fedd hvitløk
1 ts frisk estragon
1 ts frisk timian
1 ts frisk persille
1 ss smeltet smør
Salt
4–6 små poteter
1 liten avokado
1 ss frisk dill
Skall fra ½ sitron
Saften fra ½ sitron
75 g soltørkede tomater
2 ss olivenolje
Salt og pepper
Slik gjør du
Sett ovnen på 200 grader.
Ha potetene i en gryte med lettsaltet vann og kok til de er møre, ca. 15 minutter.
Dryss salt over laksen på begge sider. Smør en ildfast form med olje og legg i laksen.
Smelt smøret. Press/finhakk hvitløk, finhakk de friske urtene og bland urter og hvitløk sammen med smør og strøkavring. Fordel blandingen på toppen av laksestykkene og stek de i ovnen i ca. 12 minutter.
Finhakk dill, rasp sitronskallet og bland sammen med sitronsaft, olivenolje, salt og pepper.
Skjær soltørkede tomater i tynne strimler og avokado i terninger.
Når potetene er ferdigkokte deler du de i to og vender de inn sammen med soltørkede tomater og avokado i sitronblandingen.