Kyllingspyd med sataysaus
Ingredienser
1-2 pk kyllingfilet
1/2 fersk ananas
1 rød chili i tynne ringer
2 stilker vårløk i ringer
2 ts garam masala
Salt
Sataysaus:
3 ss peanøttsmør
1 ts sukker
1 boks kokosmelk
2 ss soyasaus
2 ss rød currypaste
2 ss sitronsaft
Slik gjør du
Gni kyllingfiletene inn med garam masala og litt salt. Tvinn de på grillspyd og legg de i en ildfast form. Stek de på 180 grader i ca. 15 minutter.
Skjær av skallet på ananasen og skjær ananasen i terninger. Ha ananas, chili og vårløk i en bolle og bland sammen.
Sataysaus:
Tilsett currypaste i en middels varm gryte med olje og la dette frese i 1-2 minutter. Tilsett så resten av ingrediensene og rør godt sammen. La dette koke opp, skru ned varmen og la sausen trekke på lav varme i noen minutter. Den skal bli litt fyldig. Smak deg frem til en smak du liker.