Kyllingsaltimbocca
Ingredienser
1-2 pk kylling
8 store basilikumblader
8 skiver spekeskinke
2 eggeplommer, romtempererte
2 hvitløkfedd, knust
3 dl olivenolje
Presset sitron
Ruccola
Høvlet parmesan
Slik gjør du
Legg to basilkumblader oppå hver kyllingfilet. Dekk med to skiver spekeskinke som overlapper hverandre litt. Fest gjerne skinken med tannstikkere (- uten mint!)
Stek på middels varme i litt olje med skinkesiden ned i to minutter. Snu forsiktig, og stek i et par minutter på den andre siden.
Lag aioli: Pisk sammen eggeplommer og hvitløk – enten for hånd, med stavmikser, eller i en blender. Tilsett oljen i en svært tynn stråle mens maskinen går eller du rører kraftig. Når aïolien begynner å tykne, kan du helle oljen i en litt tykkere stråle. Smak til med salt og presset sitron.
Server med ruccolasalat med høvlet parmesan over, og Kløver frosne Pommes Express.