Hovedinnhold
Image
Kyllingcurry

Kyllingcurry med TINE ®Creme Fraiche

Klokke ikon 40
Kniv og gaffel ikon 4 personer

Ingredienser

600 g  kyllingfilet i biter

1 rødløk

2 fedd hvitløk

1 ss ingefær

1 chili

3 ss TINE meierismør

1 ss olje

3 ss rød currypaste

1 boks kokosmelk

1 TINE Matfløte

1 lime

1 ts brunt sukker

Alternativt: 2 kaffirblader

 

TILBEHØR

4 pors. Risnudler

1 neve peanøtter

1 lime

2 vårløk

1 bunt Koriander eller asiatisk basilikum

 

Slik gjør du

Del kylling i biter og stek de. Sett til side.

 

Finhakk løk, hvitløk, ingefær og chili og stek det blankt i olje og smør. Ha i currypaste og vend inn i blandingen. Hell i fløte, kokosmelk, saften av 1 lime, brunt sukker og kaffirblader og la det koke opp.

 

Del søtpotet i små terninger og la de koke i ferdig i curryen.

 

Kok risnudler etter anvisning på pakken.

 

Del vårløk i strimler og pannerist peanøtter i tørr stekepanne.

 

Vend inn kyllingbitene i curryen. Varm opp og ta ut kaffirbladene.

 

Server med risnudler, vårløk, peanøtter, koriander og limebåter. Ringle over creme fraiche og du har en knallgod middag!

 

Serveringstips:

 

Lag den så sterk som du selv ønsker, og topp med creme fraiche for å heve smaken!

 

©Oppskrift og bilde TINE®