Image
Krydderstekt kyllingfilet med rissalat og kesam-avokado saus
Ca. 20 minutter
2 personer
Ingredienser
1 pakke kyllingfilet
150 g ris
½ mango
½ grønn paprika
½ squash
1 gulrot
½ selleristang
1 avokado
½ boks kesam
1 sitron
Olivenolje
Krydder (f.eks. paprikapulver, chilipulver, spisskummen og sort pepper)
Slik gjør du
Kok ris som anvist på pakken, eller bruk ferdigkokt ris fra Billig Middag.
Med en ostehøvel eller skreller lages strimler med gulrot, selleristang og squash. Disse marineres med 3 ss olivenolje, saft av ½ sitron og ½ ts salt.
Ved hjelp av en stavmikser eller hurtighakke kjøres kesam og avokado til en glatt saus. Smak til med ½ ts salt og saften av ¼ sitron.
Når risen er ferdigkokt blandes den opp med mango og grønn paprika i terninger.
Stek kyllingfilet i 4 minutter med valgte krydder i stekepanne på høy varme.