Julegryte med rødvin og tørket frukt
Ingredienser
For 2 personer
350 g kjøttdeig
300 g poteter
1 løk, hakket
1 hvitløkfedd, hakket
Olje til steking
1 dl rødvin eller buljong
1-2 dl buljong
50 g tørket frukt, for eksempel rosiner eller fiken
100 g kål, hakket
10 mandler, grovhakket
Salt og pepper
Slik gjør du
Del potetene i båter, ha i ildfast form med litt olje, salt og pepper.
Stek i ovn ved 225 °C i ca. 20 min.
Stek løk, hvitløk og kjøttdeig i en panne med litt olje til løken er myk og kjøttet stekt. Ha i rødvin, buljong og tørkede frukter. La småkoke i et kvarter.
Mot slutten av koketiden has kålen i. Krydre med salt og pepper, og pynt med hakkende mandler. Server med stekte poteter.
Denne julegryten er perfekt middag i julen når du trenger litt variasjon blant alle de tradisjonelle julerettene.