Hovedinnhold
Image
Hurtig kimchi

Hurtig Kimchi

Ingredienser

1 stk kinakål

2 gulrøtter

1 rødløk

2 ss chili paste (helst Gochujang, men du kan bruke Sriracha)

2 ss fish sauce

En knoll ingefær

2 ss sukker

2 fedd hvitløk

2 ss riseddik

1 rød chili

3 vårløk

Slik gjør du

Del kinakålen på langs og dryss på salt. La dette stå i 30 minutter. 

 

Bland sammen chili paste, eddik, fish sauce, sukker, revet ingefær, hvitløk og finkuttet chili i en stor bolle. 

 

Skyll av saltet på kålen og press ut alt overflødig vann. 

 

Grill den et par minutter, eller stek den i en tørr panne. 

 

Kutt opp kålen og vend den i marinaden. 

 

Riv eple, gulrøtter og løk og bland alt godt sammen. Finkutt vårløk til slutt. 

 

Denne kan spises med en gang, men blir bedre hvis den står noen timer.