Hovedinnhold
Image
Grillspydbonanza med peanøttdipp, salater, salsa, poteter og guacamole

Grillspydbonanza med peanøttdipp, salater, salsa, poteter og guacamole

Ingredienser

Grillspyd

Grillspyd av BBQ-marinert svin
Grillspyd av teriyaki-marinert kylling
Grillspyd av chili- og mangokrydret scampi

 

Salsa med paprika, persille
og rødløk

½ rød paprika
½ gul paprika
½ grønn paprika
½ løk
½ grønn chili
Saften av ½ sitron
3 ss olivenolje
Salt
Persille

 

Peanøttdipp

300 g peanøttsmør
2 ss red curry paste
Saft fra 1 lime
Salt

 

Couscoussalat med grillede
grønnsaker og halloumi

Couscous
Gulrot
Blomkål
Brokkoli
Halloumi
Valgfrie urter som persille,
estragon, gressløk o.l.
Olivenolje
Salt
Sitron

 

Frisk grønn salat med jordbær,
cashewnøtter og grillet avokado

Valgfri grønn salat
Jordbær
Cashewnøtter
Avokado
Salt
Olivenolje
Epleeddik

 

Poteter med urtedressing
og purreløk

1 kg poteter
2 dl majones
2 dl rømme
½ purreløk
Saften av ½ sitron
Salt
Basilikum, gressløk og estragon
(til sammen 1 potte)

 

Guacamole med tomat,
vårløk og koriander

1 avokado
1 tomat
2 vårløk
Saften av ½ lime
⅓ potte koriander
1 ts kajennepepper

 

Frisk og syrlig salat med
mango og agurk

1 agurk
1 mango
½ rød chili med frø
¼ potte koriander
1 lime
Flaksalt
 

Slik gjør du

Grillspyd

 

Krydre grillspydene med salt.

 

Grill på direkte varme i ca. 5-7 minutter til de har fått en fin, gyllen farge og er gjennomvarme.

 

 

Salsa med paprika, persille og rødløk

 

Begynn med å ta ut frø fra paprikaen og chilien. Del dem i 2, og gjør det samme med løken.

 

Grill alt på en varm grill i ca. 7-10 minutter, til grønnsakene blir møre og litt svidd.

 

Finhakk alt og bland sammen med sitronsaft, persille og olivenolje. Smak til med salt.

 

 

Peanøttdipp

 

Bland alle ingrediensene og smak til med salt.

 

 

Couscoussalat med grillede grønnsaker og halloumi

 

Kok couscous etter anvisning på pakken.

 

Del opp grønnsakene i passelige serveringsbiter. Vi ønsker like deler grønnsaker og couscous.

 

Mariner grønnsakene med olivenolje og salt. Grill disse i ca. 5-7 minutter.

 

Bland opp med couscous, smak til med salt og sitronsaft og topp med valgfrie urter.

 

 

Frisk grønn salat med jordbær, cashewnøtter og grillet avokado

 

Del avokadoen i 2.


Ta ut kjernene og skrell av skallet.

 

Del i tynne skiver, pensle deretter med olivenolje og krydre med salt og pepper. Grill på hver side i 2 minutter.

 

Del jordbær i 4, og vask og kutt opp salaten.

 

Bland deretter salat, jordbær, cashewnøtter og avokado i en bolle.

 

Avslutt med å marinere salaten med salt, olivenolje og epleeddik.

 

 

Poteter med urtedressing og purreløk

 

Kok poteter i lettsaltet vann.

 

Mens potetene kokes, kutt alle urter og bland opp med majones, rømme og sitronsaft. Smak til med salt.

 

Topp de nykokte potetene med urtedressing og finsnittet purreløk.

 

 

Guacamole med tomat, vårløk og koriander

 

Start med å kutte tomater i terninger og vårløk i fine skiver. Grovkutt koriander.

 

Del avokadoen i 2, ta av skallet og mos den i en skål med en gaffel.

 

Tilsett de kuttede grønnsakene, kajennepepper og limesaft.

Smak til med salt.

 

 

Frisk og syrlig salat med mango og agurk

 

Start med å skrelle mangoen.

 

Lag lange, fine skiver av både mango og agurk med en potetskreller.

 

Finhakk chili og koriander, og bland opp med mango og agurk.

 

Skvis over saften av 1 lime og tilsett et lite dryss med flaksalt.