Hovedinnhold
Image
Grillet skinkebiff med fransk potetsalat og grillet hjertesalat

Grillet skinkebiff med fransk potetsalat og grillet hjertesalat

Ingredienser

Skinkebiff

Skinkebiff
Olivenolje
Salt
Pepper

 

Fransk potetsalat
med vårløk og
soltørkede tomater

1 kg poteter
½ glass soltørkede
tomater
1 bunt vårløk
2 ss sennep
1 ss honning
4 ss eddik
2 dl olivenolje
Valgfrie urter som dill,
estragon, persille o.l.
Salt
Pepper

 

Grillet hjertesalat
med kapersmajones
og parmesan


Hjertesalat
Parmesan
Gressløk
Majones
Kapers
Olivenolje
Salt

 

Slik gjør du

Skinkebiff

 

Pensle begge sidene av kjøttet med olivenolje og krydre med salt og pepper før grilling.

 

Grill kjøttet til det er gjennomstekt, men fortsatt saftig.


TIPS!
Temperer kjøttet på kjøkkenbenken i 1 time før grilling for et jevnere stekeresultat.

 

 

Fransk potetsalat med vårløk og soltørkede tomater

 

Start med å koke potetene møre i lettsaltet vann.

 

Mens de koker og avkjøler seg, kutter du vårløk i tynne skiver og tomaten i fine terninger.

 

Bland sennep, honning, eddik og olivenolje i en tom flaske, f.eks. en gammel flaske til matolje. Sett på toppen og rist hardt i 1 minutt til det har blitt en emulgert og jevn saus.

 

Bland poteter, vårløk, tomat, sennepssaus og urter i en bolle. Vend opp og smak til med salt og pepper.

 

 

Grillet hjertesalat med kapersmajones og parmesan

 

Beregn en halv hjertesalat per pers.

 

I kapersmajones bruker du 1 del kapers til 2 deler majones. Miks opp med en stavmikser eller blender.

 

Del hjertesalaten i 2 og pensle snittsidene med olivenolje og krydre med salt.

 

Grill begge sidene på høy varme i ca. 2 minutter.

 

Ved anretning smører du kapersmajonesen mellom lagene på salaten, og topper med revet parmesan og finsnittet gressløk.