Hovedinnhold
Image
Grillet entrecote av storfe med bakt potet, maissmør, grønnsaker, estragonrømme og barbequesaus

Grillet entrecote av storfe med bakt potet, maissmør, grønnsaker, estragonrømme og barbequesaus

Ingredienser

Marinert entrecote
av storfe

Marinert entrecote av storfe
Olivenolje
Salt
Pepper

 

Bakt potet med
maissmør og
friske grønnsaker

4 store poteter
200 g smør
200 g maiskorn
1 ts salt
Reddik
Rødløk
Gulrot
Selleristang

 

Barbequesaus
med sprø løk

1 løk
2 fedd hvitløk
1 rød chili med frø
3 ss soyasaus
2 bokser hakket tomat
1 dl epleeddik
2 ss sennep
2 ss worcestersaus
3 ss brunt sukker
100 g sprø løk
Salt

Slik gjør du

Marinert entrecote av storfe

 

Pensle begge sidene av kjøttet med olivenolje og krydre med salt og pepper før grilling.

 

Grill kjøttet til din foretrukne kjernetemperatur. Kokkens tips for entrecote er 58 ºC.

 

TIPS!
Temperer kjøttet på kjøkkenbenken i 1 time før grilling for et jevnere stekeresultat.

 

 

Bakt potet med maissmør og friske grønnsaker

 

Start med å sette stekeovnen på 200 ºC. Pakk inn potetene i aluminiumsfolie, sett dem i ovnen og stek i 1,5 time.Sjekk at de er møre, steketiden kan variere ut fra størrelsen på potetene.

 

Temperer smøret ved å la det stå i romtemperatur i 2 timer. Miks smør, salt ogmais i en blender og kjør til et glatt og fint smør med god smak av mais.

 

Skyll grønnsakene godt i vann.

Bruk en mandolin eller potetskreller til å lage fine, tynne skiver av alle grønnsakene. La disse ligge i kaldt vann i noen timer, gjerne med noen isbiter, for å oppnå skikkelig crunch i grønnsakene.

 

Ved servering gir du potetene et snitt på langs og tvers, slik at du får plass til masse deilig maissmør og grønnsaker.

 

 

Barbequesaus med sprø løk

 

Begynn med å finhakke løk, hvitløk og chili. Fres dette i en kjele med nøytral olje i 5 minutter på medium varme. Tilsett resten av ingrediensene, bortsett fra sprø løk.

 

Kok sausen i 1 time på medium varme. Kjør opp med stavmikser til en glatt saus.

 

Tilsett sprø løk.

Smak til sausen med salt.