Hovedinnhold
Image
Grillede som- merkoteletter med grillet sommergrønnsaksalat og hummus på gule erter med persille

Grillede sommerkoteletter med grillet sommergrønnsaksalat og hummus på gule erter med persilleog

Ingredienser

Sommerkoteletter

Sommerkoteletter
Olivenolje
Pepper

 

Grillet sommer-
grønnsaksalat

Asparges
Sommer-/nykål
Paprika, gjerne ulike farger
Vårløk
Squash
Olivenolje
Salt
Pepper

 

Hummus på gule erter
med persille

½ pk gule erter
2 fedd hvitløk
2 ts spisskummen
1 ts cayennepepper
1 dl olivenolje
2 ss finhakket persille
Saft fra ½ sitron
Salt

 

Slik gjør du

Sommerkoteletter

 

Pensle begge sidene av koteletten med olivenolje og krydre med pepper før grilling. Grill kjøttet til det er gjennomstekt, men fortsatt saftig.

 

Server gjerne med grillet sitron, som skvises over grønnsakene for å få en frisk smak.

 

TIPS!
Temperer kjøttet på kjøkkenbenken i 1 time før grilling for et jevnere stekeresultat.

 

 

Grillet sommergrønnsaksalat

 

Start med å forberede grønnsakene. Kutt av bunnen på aspargesene og del opp nykål i 8 båter. Del opp paprika i 4 båter, kutt av det nederste gresset på vårløken og del squashen i skiver.

 

Mariner alle grønnsakene med olivenolje og krydre med salt og pepper.

 

Grill grønnsakene på begge sider på en varm grill. Vend gjerne ofte i ca. 5 minutter til alle grønnsakene har fått fin grillskorpe, men samtidig har litt rå kjerne.

 

 

Hummus på gule erter med persille

 

Legg de gule er ertene i vann i 24 timer. Ev. kan du bruke hermetiske kikerter hvis du vil spare tid.

 

Kok ertene møre i lettsaltet vann i ca. 1 time.

 

Sil av vannet, men spar litt til å spe hummusen med hvis den blir litt tykk.

 

Kjør alle ingrediensene i en blender eller kjøkkenmaskin. Smak til med salt og sitronsaft, juster med kokevannet om den blir litt tykk.