Hovedinnhold
Image
Grillbiff av storfe med grillet sommerkål, salat og basilikummajones

Grillbiff av storfe med grillet sommerkål, salat og basilikummajones

Ingredienser

Grillbiff av storfe

Grillbiff av storfe
Olivenolje
Salt
Pepper

 

Grillet sommerkål

Sommerkål
Olivenolje
Sitron
Salt
Pepper
Persille

 

Salat med solmodne
tomater, syltet løk,
mozzarella og basilikum

Tomater
Syltet løk fra Bunnpris
Mozzarella
Basilikum
Salt
Olivenolje
Balsamicoeddik

 

Basilikummajones

1 del basilikum
3 deler majones

 

Slik gjør du

Grillbiff av storfe

 

Pensle begge sidene av kjøttet med olivenolje og krydre med salt og pepper før grilling.

 

Grill kjøttet til din foretrukne kjernetemperatur. Kokkens tips for grillbiff er 60 ºC.

 

TIPS!
Temperer kjøttet på kjøkkenbenken i 1 time før grilling for et jevnere stekeresultat.

 

 

Grillet sommerkål

 

Del sommerkålen i 4 båter. Beregn 1 båt per person. Pensle kålen med olivenolje og krydre med salt og pepper.

 

Grill kålen på begge sider på en varm grill. Vend gjerne ofte i ca. 5 minutter til kålen har fått fin grillskorpe, men samtidig har litt rå kjerne.

 

Ved servering er det godt å skvise over litt sitronsaft og helle på god olivenolje. Avslutt med litt finkuttet persille.

 

 

Salat med solmodne tomater, syltet løk, mozzarella og basilikum

 

Kutt tomater og mozzarella i terninger.

 

Bland tomat, mozzarella, syltet løk og basilikum med salt, olivenolje og balsamicoeddik i en bolle.

 

Spar gjerne litt syltet løk og basilikum til å toppe salaten med ved servering.

 

 

Basilikummajones

 

Finhakk basilikum og bland den med majones.