Grillbiff av storfe med grillet sommerkål, salat og basilikummajones
Ingredienser
Grillbiff av storfe
Grillbiff av storfe
Olivenolje
Salt
Pepper
Grillet sommerkål
Sommerkål
Olivenolje
Sitron
Salt
Pepper
Persille
Salat med solmodne
tomater, syltet løk,
mozzarella og basilikum
Tomater
Syltet løk fra Bunnpris
Mozzarella
Basilikum
Salt
Olivenolje
Balsamicoeddik
Basilikummajones
1 del basilikum
3 deler majones
Slik gjør du
Grillbiff av storfe
Pensle begge sidene av kjøttet med olivenolje og krydre med salt og pepper før grilling.
Grill kjøttet til din foretrukne kjernetemperatur. Kokkens tips for grillbiff er 60 ºC.
TIPS!
Temperer kjøttet på kjøkkenbenken i 1 time før grilling for et jevnere stekeresultat.
Grillet sommerkål
Del sommerkålen i 4 båter. Beregn 1 båt per person. Pensle kålen med olivenolje og krydre med salt og pepper.
Grill kålen på begge sider på en varm grill. Vend gjerne ofte i ca. 5 minutter til kålen har fått fin grillskorpe, men samtidig har litt rå kjerne.
Ved servering er det godt å skvise over litt sitronsaft og helle på god olivenolje. Avslutt med litt finkuttet persille.
Salat med solmodne tomater, syltet løk, mozzarella og basilikum
Kutt tomater og mozzarella i terninger.
Bland tomat, mozzarella, syltet løk og basilikum med salt, olivenolje og balsamicoeddik i en bolle.
Spar gjerne litt syltet løk og basilikum til å toppe salaten med ved servering.
Basilikummajones
Finhakk basilikum og bland den med majones.