Hovedinnhold
Image
Bilde av Gratinert tomatisert gryte med kjøttdeig, timian, gulrot og selleri

Gratinert tomatisert gryte med kjøttdeig, timian, gulrot og selleri

Klokke ikon Ca. 30 minutter
Kniv og gaffel ikon 2 personer

Ingredienser

1 pk kjøttdeig
1 gulrot
1 fedd hvitløk
¼ sellerirot
½ løk
1 ss tørket timian
3 ss tomatpuré
5 mellomstore poteter
1 dl melk eller fløte
2 ss smør
50 g revet parmesan
Salt og pepper

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 230 grader varmluft.

 

Skrell potetene og sett dem til koking. Når potetene er møre, moses de med melk eller fløte og smør. Smak til med salt.

 

Kutt alle grønnsakene i terninger. I en stor kjele eller stekepanne, brunes grønnsakene og kjøttdeig på høy varme i 5 minutter. Tilsett tomatpuré og timian og kok i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

 

Legg gryten nederst i en ildfast form, topp med potetpureen og parmesan. Stekes i 7 minutter i stekeovnen.