Image
Gratinert tomatisert gryte med kjøttdeig, timian, gulrot og selleri
Ca. 30 minutter
2 personer
Ingredienser
1 pk kjøttdeig
1 gulrot
1 fedd hvitløk
¼ sellerirot
½ løk
1 ss tørket timian
3 ss tomatpuré
5 mellomstore poteter
1 dl melk eller fløte
2 ss smør
50 g revet parmesan
Salt og pepper
Slik gjør du
Forvarm stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell potetene og sett dem til koking. Når potetene er møre, moses de med melk eller fløte og smør. Smak til med salt.
Kutt alle grønnsakene i terninger. I en stor kjele eller stekepanne, brunes grønnsakene og kjøttdeig på høy varme i 5 minutter. Tilsett tomatpuré og timian og kok i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Legg gryten nederst i en ildfast form, topp med potetpureen og parmesan. Stekes i 7 minutter i stekeovnen.