Brokkoli- og byggrynsrisotto med kylling
Ingredienser
1 pakke kyllingfilet
1 fedd hvitløk
Sitronsaft
Salt og pepper
½ brokkoli
1 pose byggris (50 g)
½ løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
4–5 dl kyllingkraft/buljong
1 ss frisk basilikum, grovhakket
25 g revet parmesan
Olje til steking
Salt og pepper
Slik gjør du
Skjær brokkoli i buketter og bruk stavmikser eller kjøkkenmaskin til den blir som små riskorn.
Ha olje i en dyp panne, fres løk og hvitløk til den er gyllen. Tilsett byggris og fres noen minutter. Spe ut med kyllingkraft/buljong og kok i 15 minutter. Når det gjenstår 5 minutter tilsett brokkoli, vend godt inn og la det putre den siste tiden. Rør inn revet parmesan og basilikum til slutt. Smak til med salt, pepper og sitron.
Krydre kyllingfiletene med salt og pepper. Ha olje og smør i en stekepanne. Knus et hvitløksfedd og legg det i pannen med smør og olje, stek kyllingfileten til den er gjennomstekt. Drypp over litt sitronsaft mot slutten av steketiden.