Baconburger
Ingredienser
400 gram kjøttdeig
0,5 løk
Burgerbrød
En pakke bacon
Salt
Pepper
Cheddarsaus (hjemmelaget eller kjøpt)
Salat og de grønnsakene du måtte ønske
Løkmarmelade:
2 rødløk
1 klype brunt sukker
2 ss eddik
Salt
Slik gjør du
Kutt bacon i små biter og stek det sprøtt i bittelitt olje eller smør.
Bland kjøttdeig og salt godt sammen, før du sper på med vann. Her er det viktig at kjøttdeigen blandes godt sammen med saltet først! Uten salt vil du ikke få jobbet vannet godt inn i kjøttdeigen.
Finhakk litt løk og ha det i kjøttdeigblandingen.
Smak til med grovt pepper og bland inn baconet.
Del deigen i tre og form burgere.
Bruk en gaffel eller lignende til å stikke hull i burgeren.
Lag løkmarmelade ved å kutte rødløk i tynne skiver og ha i en kjele sammen med eddik, brunt sukker og litt salt. Varm en kjele på høy varme, i ca 5 minutter, til løken har falt sammen.
Stek burgerne i en stekepanne med litt olje på høy varme.
Stek burgerbrødet raskt i samme stekepanne.
Sett sammen burgeren ved å ha løkmarmelade, salat og burger i brødet, og topp med den deilige cheddarsausen.