Hovedinnhold
Image
Baconburger

Baconburger

Ingredienser

400 gram kjøttdeig

0,5 løk

Burgerbrød

En pakke bacon

Salt

Pepper

Cheddarsaus (hjemmelaget eller kjøpt)

Salat og de grønnsakene du måtte ønske

 

Løkmarmelade: 

2 rødløk

1 klype brunt sukker

2 ss eddik

Salt

Slik gjør du

Kutt bacon i små biter og stek det sprøtt i bittelitt olje eller smør. 

 

Bland kjøttdeig og salt godt sammen, før du sper på med vann. Her er det viktig at kjøttdeigen blandes godt sammen med saltet først! Uten salt vil du ikke få jobbet vannet godt inn i kjøttdeigen. 

 

Finhakk litt løk og ha det i kjøttdeigblandingen. 

 

Smak til med grovt pepper og bland inn baconet. 

 

Del deigen i tre og form burgere. 

 

Bruk en gaffel eller lignende til å stikke hull i burgeren. 

 

Lag løkmarmelade ved å kutte rødløk i tynne skiver og ha i en kjele sammen med eddik, brunt sukker og litt salt. Varm en kjele på høy varme, i ca 5 minutter, til løken har falt sammen. 

 

Stek burgerne i en stekepanne med litt olje på høy varme. 

 

Stek burgerbrødet raskt i samme stekepanne. 

 

Sett sammen burgeren ved å ha løkmarmelade, salat og burger i brødet, og topp med den deilige cheddarsausen.