Hovedinnhold
Gammelt bilde inne i en Bunnpris butikk

Historie

Historien om Bunnpris – så langt.

I nær 200 år har vi drevet forretning – Bunnpris’ opprinnelse så dagens lys allerede i 1830.

Forretningen het ikke Bunnpris den gangen, men den var vår gründer Ivar K. Lykkes første handelsbedrift. Den gang var kvern- og møllestein produktet, og godset ble fraktet med egne skip mellom Sør- og Østlandet. Betalingen foregikk ofte i landbruksprodukter, som smør. Dette ga Lykke ideen om det som skulle bli hans neste forretningsidé.

Fra stein til dagligvare
10 år senere åpnet Lykke en spesialforretning for fetevarer. Smør dominerte hyllene, og det sies at den var den første av sitt slag i Trondheim. Men salget var ikke begrenset til byen: det ble solgt kolonivarer og flesk til Jämtland, og fra 1860 ble det også eksportert smør til England. Hylleutvalget utviklet seg til å også favne varer som kaffe, sukker og ost.

Familiebedrift i generasjoner
I 1981 åpnet vi vår første Bunnpris-butikk på Øya i Trondheim. Trond Lykke ledet virksomheten den gangen, og en familiebedrift er det fortsatt. I dag er det Christian Lykke, sønn og sjettegenerasjons kjøpmann, som sitter i førersetet for kjeden.

Med 240 butikker, hele veien fra Rypefjord i nord til Søgne i sør, er vi kanskje ikke størst, men i nær 200 år har vi vært i vekst. Og det tenker vi å fortsette med.