
Mengdeberegning av spekemat!
Spekemat til maidagene!
Inviter venner til et festlig spekematlag! Et innbydende spekefat på koldtbord frister de aller fleste. Mai er høytid for sosiale sammenkomster, og spekemat er perfekt å servere om man vil ha en rask middag, litt snacks eller som et spekefat eller koldtbord. Med spekemat på menyen kan hver enkelt velge etter sin egen smak og nyte i sitt eget tempo. Spekemat kan være enkelt å servere, men i den forbindelse stiller man seg ofte spørsmålet: Hvor mye skal beregnes per person? Som regel går det mest av spekeskinke, så det kan være lurt å ha mest av denne, resten fordeles på spekepølser og fenalår.
Det du trenger å vite er hvor mye spekemat du skal beregne per person og tips til hvilket tilbehør som passer.
Her kommer en oversikt over mengdeberegning av diverse spekemat beregnet til ca 10 personer. Som tilbehør kan du velge noe så enkelt som flatbrød, brødpinner eller annet godt brød. Noen dipper, som pesto og aioli, eller mer norske varianter som rømme og majones er perfekt til. Potetsalat er også fint som tilbehør. Oliven og søte tomater passer godt sammen med dette - og du kan i tillegg fylle på med frukt og bær av ulike slag. F.eks melon, fiken, druer. Pynt opp spekefatet med kuttet ananas, kiwi, pasjonsfrukt!
Legg gjerne til potetsalat og eggerøre for et mer tradisjonelt spekebord.
Mengdeberegning til ca 10 personer:
- 600 gram spekeskinke/coppaskinke
- 250 gram fenalår
- 120 gram morrpølse
- 100 gram viltpølse, annen spekepølse
- 100 gram fårepølse
- 100 gram salami