Hovedinnhold
Image
Reneés konge cæsarsalat

Reneés konge cæsarsalat

Ingredienser

• Helt Chef kyllingbiff med

sitron, pepper og estragon

• Helt Chef klassisk cæsardressing

med ekte parmesan

• Hjertesalat

• Parmesan

• Sitron

• Krutonger (kan lages selv)

Slik gjør du

1. Stek de marinerte kyllingbiffene med skinnsiden ned i 3-4 minutter. Bruk høy varme og litt nøytral olje. Snu og stek videre på medium varme 3-4 minutter til. De siste minuttene legger du en halv sitron med snittflaten ned i stekepannen.

 

2. La kjøttet hvile på en skjærefjøl mens du gjør klar resten:

Skyll hjertesalaten i kaldt vann og la den renne godt av seg (du ønsker ikke en våt dam nederst i salaten). Riv bladene grovt over et fat før du vender dem i Cæsardressing. Bruk hendene! Alle bladene skal være dekket av et tynt lag dressing.

 

3. Rasp et godt lag med parmesan over salaten, topp med sprø krutonger og skiver av kylling. Til slutt klemmer du saften fra sitronen over salaten (eller lar folk klemme selv).

  

LAG DINE EGNE HJEMMELAGDE KRUTONGER:
1. Sett ovnen på 170C. Fjern skorpen på gammelt brød før du kutter det i grove terninger (jo lysere brødet er, desto mer gyldne og sprø blir de).
2. Ta stavmikseren og kjør ett fedd hvitløk og en kvast timian sammen med 1/2 dl olivenolje. Vend brøbitene i blandingen, legg dem på et stekebrett med bakepapir og stek i 15-20 min.
PS. Snu bitene med jevne mellomrom så får krutongene fin farge på alle sider. Avkjøl. Knas. Nyt.
 

TIPS! HVORFOR STEKE EN SITRON?
Når du steker eller griller sitronen blir smaken bedre og søtere. Det er bare å dele sitronen i to og legge den med snittsiden ned på grillen eller i en varm stekepanne i noen minutter. Sweet!

 

Se flere oppskrifter fra Reneé her.