Hovedinnhold
Image
Lutefisk med bacon og ertestuing

Lutefisk med bacon og ertestuing

Ingredienser

Lutefisk:
Ca. 3 kg lutefisk
3 ss salt
200-300 g bacon

Ertestuing:
300 g tørkede grønne erter
Vann
4 ss smør
Salt og pepper
 

Slik gjør du

Lutefisk:
Legg lutefisken med skinnsiden ned i en langpanne, dryss over salt og la fisken trekke 30-40 minutter.

Dekk med aluminiumsfolie og bak i ovnen ved 200 °C i 30-40 minutter.

Del bacon i biter og sprøstek.

Server lutefisken rykende varm med sprøstekt bacon, kokte poteter og ertestuing.

Ertestuing:
Bløtlegg ertene over natten i rikelig med vann.

Hell av vannet. Ha ertene i en kjele, dekk med frisk vann og kok dem møre i ca. 1 time.

Rør inn smør og smak til med salt og pepper.