Lasagne
Ingredienser
1 pk kjøttdeig
1 hakket løk
1 finhakket hvitløkfedd
1 ts oregano
1 boks hakkede tomater
Salt og pepper
250 g lasagneplater
40 g revet parmesan
Hvit saus:
1 ss smør
1 ss mel
3 dl melk
1/2 ts muskat
Slik gjør du
Sett ovnen på 200° C.
Lag kjøttsaus: Stek kjøttdeig i en panne med litt olje med løk, hvitløk og oregano. Ha i tomater. Krydre med salt og pepper. Småkok i 10 min.
Lag hvit saus: Smelt smør i en kjele på middels varme, tilsett så mel og rør godt til en jevn masse. Hell gradvis i melken under omrøring. Kok opp og la sausen tykne. Skru ned varmen og kok i ca. 5 min. Krydre med muskat, salt og pepper.
Fordel kjøttsaus, lasagneplater og hvit saus lagvis i en liten ildfast form. Ha parmesan på toppen. Stek i ca. 35 min.
Server gjerne grønn salat til.