Hovedinnhold
Image
Kalkun oppskfrift - helstekt med smørstekte poteter

Helstekt kalkun med smørstekte poteter

Ingredienser

For 4 personer

1 kalkun (4-5 kg)
1 kg småpoteter
50 g smør
1 liten rødkål
200 g druer
100 valnøtter
100 g tørkede frukter (for
eksempel fiken, aprikos
og/eller dadler)
2 ss olje
1 ss eddik
1 1/2 dl fløte
Ripsgelé
Salt
Pepper
 

Slik gjør du

Kalkun:
Krydre kalkunen med salt og pepper, og ovnsstek på en rist over en langpanne ved 180 °C i tre-fire timer. Hell litt vann i langpannen. Når låret løsner er kjøttet ferdigstekt.

Kok samtidig potetene møre og skrell dem. Varm smør i en stekepanne og stek potetene.

Skjær rødkålen i tynne skiver med ostehøvel eller på en mandolin. Del druene i to og skjær den tørkede frukten i skiver. Bland olje og eddik godt sammen og miks med rødkål, druer, nøtter og tørket frukt. Krydre med salt og pepper.

Saus til kalkun:
Sil stekesjyen fra langpannen over i en kjele, hell i fløten og gi et oppkok. La småkoke i noen minutter, og smak til med ripsgelé, salt og pepper.