Hovedinnhold
Image
Grillet nakke- filet av svin med varm potetsalat og grillet purreløk

Grillet nakkefilet av svin med varm potetsalat og grillet purreløk

Ingredienser

Nakkefilet av svin

Nakkefilet av svin
Olivenolje
Salt
Pepper

 

Grillet purreløk fylt med
kryddersmør og urter

Purreløk
Hyssing
Valgfrie urter som persille,
estragon, gressløk o.l.
Kryddersmør fra Bunnpris

 

Varm potetsalat
med persille og hvitløk

1 kg poteter
1 potte kruspersille
2 fedd hvitløk
Skall og saft fra ½ sitron
1,5 dl olivenolje
Flaksalt

 

Slik gjør du

Nakkefilet av svin

 

Pensle begge sidene av kjøttet med olivenolje og krydre med salt og pepper før grilling. Grill kjøttet til det er gjennomstekt, men fortsatt saftig.

 

TIPS!
Temperer kjøttet på kjøkkenbenken i 1 time før grilling for et jevnere stekeresultat.

 

Grillet purreløk
fylt med kryddersmør og urter

 

Start med å kutte av det grønne og gresset nederst på purreløken. Bind opp begge sidene med hyssing slik at den holder fasongen. Beregn 1 purreløk per person.

 

Grill i 5 minutter på den varmeste delen av grillen, til den får en fin grillfarge – på kanten til litt brent. Dette er ikke farlig, da det ytterste laget ikke skal spises.

 

Stek deretter purreløken på indirekte varme i 15 minutter.

 

Ved servering gir du purreløken et snitt på langs, og fyller den med kryddersmør og urter.

 

 

Varm potetsalat med persille og hvitløk

 

Kok potetene i lettsaltet vann.

 

Finhakk persille og hvitløk, spar litt av persillen til pynting.

 

Bland persille, hvitløk, revet sitronskall og saften av ½ sitron med olivenoljen.

 

Når potetene er gjennomkokte og møre, blandes potet og urteolje.

 

Topp salaten med litt flaksalt og hakket persille.