Grillet nakkefilet av svin med varm potetsalat og grillet purreløk
Ingredienser
Nakkefilet av svin
Nakkefilet av svin
Olivenolje
Salt
Pepper
Grillet purreløk fylt med
kryddersmør og urter
Purreløk
Hyssing
Valgfrie urter som persille,
estragon, gressløk o.l.
Kryddersmør fra Bunnpris
Varm potetsalat
med persille og hvitløk
1 kg poteter
1 potte kruspersille
2 fedd hvitløk
Skall og saft fra ½ sitron
1,5 dl olivenolje
Flaksalt
Slik gjør du
Nakkefilet av svin
Pensle begge sidene av kjøttet med olivenolje og krydre med salt og pepper før grilling. Grill kjøttet til det er gjennomstekt, men fortsatt saftig.
TIPS!
Temperer kjøttet på kjøkkenbenken i 1 time før grilling for et jevnere stekeresultat.
Grillet purreløk
fylt med kryddersmør og urter
Start med å kutte av det grønne og gresset nederst på purreløken. Bind opp begge sidene med hyssing slik at den holder fasongen. Beregn 1 purreløk per person.
Grill i 5 minutter på den varmeste delen av grillen, til den får en fin grillfarge – på kanten til litt brent. Dette er ikke farlig, da det ytterste laget ikke skal spises.
Stek deretter purreløken på indirekte varme i 15 minutter.
Ved servering gir du purreløken et snitt på langs, og fyller den med kryddersmør og urter.
Varm potetsalat med persille og hvitløk
Kok potetene i lettsaltet vann.
Finhakk persille og hvitløk, spar litt av persillen til pynting.
Bland persille, hvitløk, revet sitronskall og saften av ½ sitron med olivenoljen.
Når potetene er gjennomkokte og møre, blandes potet og urteolje.
Topp salaten med litt flaksalt og hakket persille.